google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html

VANDRA I ÖSTERRIKE

AT-5: Dachstein Höjdtur - 8 dagar/7 nätter

Turbeskrivning - vandra utan packning i Österrike

Underbar höjdtur med utsikt över de österrikiska alperna i regionen Salzkammergut. 
En idealisk tur för vandrare med god fysisk, kondition och stegsäkerhet. 
Turen går mestadels på väl markerade stigar och har dagsetapper på upp till 7 timmar. 

DAG 1: Ramsau
Ankomst på egen hand till Ramsau..

DAG 2: Ramsau – Hofpürglhütte

6 timmars vandring, ca 13 km, 800 m uppför, 660 m nedför.
Kort bussresa och vandring till toppen Sulzenschneid. Leden går över Linzerweg genom betesmarkerna Rinderfeld med betande boskap. Under de mäktiga topparna, går turen vidare längs högt belägna vandringsleder i riktning mot det imponerande Bischofsmütze, ända fram till foten av de berömda topparna runt Hofpürglhütte, som bjuder in till en mysig ”Hütten-Abend” och god natts vila. 

DAG 3: Hofpürglhütte – Gosau

Ca 5 timmars vandring, 11 km, 330 m uppför, 540 m nedför.
Efter ett fridfullt uppvaknande på berget väntar dig en höjdvandring med underbar vy bland de klippiga topparna i Gosaukamm. Över ängar med betesdjur går du vidare till Stuhlalm som lockar dig att smaka på närproducerade produkter. Nedanför Donnerkogel (toppbestigning möjlig) går turen vidare till Gablonzerhütte med hisnande vyer och utsikt mot Dachstein glaciären och utsikt mot dalen Gosau och Gosausee. Nedfärd med linbana till Gosausee och inkvartering.

DAG 4: Gosau – Bad Goisern

Ca 6 timmars vandring, 15 km, 860 m uppför, 1060 m nedför
Från Gosau går turen vidare längs skogsstigar över Iglmoosalm till Goiserer Alpenvereins stuga, som ligger på en bergskam och erbjuder fantastisk utsikt över Goisern dalen och sjön Hallstatt. En bestigning av Hochkalmberg med klippformationer "Steinerner indianer" är här också möjlig. Nedstigning via skogsvägen och rodelbanan till Bad Goisern vid Hallstätter See. 

DAG 5: Vandring runt Hallstatt

Ca 5 timmars vandring, 13 km, 540 m uppför, 230 m nedför
Från Bad Goisern går turen vidare via utsiktspaviljongen Giselawarte och genom ett härligt gammalt bondesamhälle till Soleweg som går längs den historiska salt-rörsledningen upp till Hallstatt saltgruva, som du definitivt bör besöka. På Rudolfsturm finns en stor utsiktsplattform mot Hallstatt och på Krippenstein berget. Nedfärd med linbana till Hallstatt - ort som finns med i UNESCO: s världsarvslista och världsberömd för sina attraktion och speciella skönhet. Tillbaka till Bad Goisern med fartyg och tåg. 

DAG 6: Bad Goisern – Stoderzinken

Ca 7 timmars vandring, 19 km, 1300 m uppför, 370 m nedför.
Efter en kort tågresa går vandringen vidare genom skog till toppen av Hochmühleck berget. Över toppen till Viehbergalm där gamla hütter bjuder in till vila. En bit ner mot dalen och återigen upp genom ensliga karst- och bergsområde upp till Brünnerhütte på berget Stoderzinken. Du tillbringar en god natts sömn i bergen strax under det steniga massivet av Stoderzinken.

DAG 7: Stoderzinken- Ramsau

Ca 6,5-7 timmars vandring, 19 km, 750 m uppför, 1380 m nedför.
Turen korsar Steiermark Dachsteins platåer. Vidare genom tall och lärkskogar, förbi små sjöar där ni vandrar över långa karst- och grusytor upp och ner mot det majestätiska Dachsteinsmassivet. Denna höghöjdsvandring genom orörd natur till Bergshütten Guttenberg Haus blir en perfekt avslutning på vandringsturen och din vecka runt Dachsteinmassivet. 

DAG 8: Ramsau

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

OBS: All korresponens sker per mail

Nå oss direkt på: andreas(at)goaustria.net

Svar erhålls alltid inom 3 arbetsdagar

Vandra i Österrike - Vandra utan packning

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev här

  • Facebook Social Icon

Besök oss på

Facebook