google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html

VANDRA I TYSKLAND

DE-2 Bayerns alper & sjöar – 8 dagar / 7 nätter

Turbeskrivning - Vandra utan packning i Tyskland

Denna gemytliga vandring sker på bra vandringsleder och skogsvägar med många fina vyer. Större höjdskillnader övervinns med liftar. För dagsturerna som är på 3-5 timmar krävs en god grundkondition. Så långt som möjligt finns det även att välja mer avancerade dagsetapper som leder ännu högre upp i bergen.

DAG 1: Bad Tölz
Ankomst på egen hand till Bad Tölz.
Denna berömda bayerska småstad utforskar du bäst med en lugn promenad längs floden Isar, njuta av utsikt på Kalvarienberget och fortsätta förbi ”Kurhaus” vid Marktstraße. Från ett av de många gatukaféerna kan ni bäst njuta av de vacker dekorerade husen.

DAG 2: Bad Tölz – Bad Wiessee

Ca 5 timmars vandring, ca 18 km, 720 m uppför, 630 m nedför.
Efter en kort tågresa till Lenggries vandrar du på långdistansleden ”Via Alpina” över Hirschtalsattel under Fockensteins steniga toppar till Aueralm. Njut av en stärkande vila med bayerska specialiteter innan ni fortsätter genom skog och ängar med underbar utsikt över Tegernsee ner till Bad Wiessee. 

DAG 3: Rundtur till Riederstein

Ca 3,5 timmars vandring, ca 9 km, 420 m uppför, 450 m nedför.
På högt belägna vandringsleder vandrar ni till Berggasthaus Galaun. Därifrån går turen vidare till det lilla kapellet på klippbalkongen vid Riederstein. Här har ni en fantastisk utsikt över sjön och de omgivande bergen. Tillbaka vid sjön och Tegernseer Bräustüberl kan ni njuta en kall dryck innan ni med båt från Tegernsee-Schifffahrt återvänder till Bad Wiessee.

DAG 4: Bad Wiessee – Schliersee

Ca 4 – 4,5 timmars vandring, ca 12 km, 620 m uppför, 570 m nedför.
Från Tegernsee tar det inte lång tid innan ni via skogleden når de alpina ängarna runt den välkända Alpen-Biergarten Neureuth. Efter en paus med utsikt över sjön, vandrar ni lätt till Gindelalm och sedan längs stigar och skogsvägar ner till stranden av sjön Schliersee. 

DAG 5: Rundtur till Spitzingsee

Ca 3 – 4 timmars vandring, ca 13 km, 390 m uppför, 60 m nedför.
Längs sjön går äventyrsspåret till Fischhausen. Längs Bockerlbahnweg med många informationsplatser om den tidigare skogsbanan, går ni först till Spitzingsattel och sedan vidare längs den pittoreska Spitzingsee. När ni gått runt denna naturliga idyll kan ni vila i det historiska Wurzhütte. Tillbaka till Schliersee tar ni sedan lokalbussen. 

DAG 6: Schliersee – Bayrischzell

Ca 5 timmars vandring, ca 15 km, 180 m uppför, 990 m nedför.
En linbana tar dig upp på berget vid Taubenstein. På en vacker naturled fortsätter ni till Rotwandhaus, där du kan bestiga Rotwands topp. Fortsätt sedan vidare över den pittoreska Großtiefentaler Kessel till den idylliska Soinsee-sjön och vidare längs betesmarker och blommande ängar till Bayrischzell. 

DAG 7: Rundtur upp till Wendelstein

Ca 4 – 5 timmars vandring, ca 5 km, 920 m uppför, 20 m nedför.König-Maximilian leden för dig förbi ett vattenfall till Wendelstein almen. Vandra sedan upp till toppen med den imponerande väderstationen. Vägen ner till Wendelstein-grottan går på en vacker led med underbar vy. Det är möjligt att utforska en del av de underjordiska gångarna av grottan. Efter ett mellanmål i Biergarten med vacker utsikt åker ni sedan ner till dalen och vandrar lugnt tillbaka till Bayrischzell

 

DAG 8: Bayrischzell

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

OBS: All korresponens sker per mail

Nå oss direkt på: andreas(at)goaustria.net

Svar erhålls alltid inom 3 arbetsdagar

Vandra i Österrike - Vandra utan packning

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev här

  • Facebook Social Icon

Besök oss på

Facebook