google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-10: Königssee till Millstätter See 8 dgr/7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

En bra grundkondition krävs för dagliga vandringar på upp till 6 timmar. Du vandrar på olika vandrings- och bergsleder, ibland på grusvägar. Du kan vanligtvis förkorta de något längre sträckorna med lokala kommunikationsmedel. För vissa delar på högalpint område krävs stegsäkerhet. Detta är en rundtur för älskare av idylliska almer, djupa raviner och grönblå sjöar i höga alpina landskap.

Program

DAG 1: Schönau/Königssee

Ankomst på egen hand till Schönau vid Königssee.


DAG 2: Schönau/Königssee – Weißbach

5,5 timmars vandring, ca 18 km.

Turen går genom den romantiska förtrollade skogen till den idylliska Hintersee, omgiven av branta klippväggar, djupare och djupare in i Berchtesgaden National Park, en mycket speciell naturpärla. Korsar gränsen till Österrike, där du går nerför alpina upplevelsestigar, förbi  rusande vattenfallen i Seisenbergklamm till Weißbach.


DAG 3: Weißbach – Dienten am Hochkönig

5 timmars vandring, ca 13 km

Starta morgonen med en kort transfer till Maria Alm. Därifrån klättrar du upp till Pinzgauer Grasberge, där en fantastisk höjdvandring väntar dig med omfattande alpina landskap, rustika träkojor och toppar med panorama. En dag med vandring som i en bilderbok. Den traditionella bergsbyn Dienten vid foten av den majestätiska Hochkönig är målet för dagens etapp.


DAG 4: Dienten am Hochkönig – Bad Gastein

5 timmars vandring, ca 15 km

Idag vandrar du genom den berömda Gasteindalen. Inramas av en underbar bergslandskap längs den försiktigt porlande Ache söderut, det imponerande bergsmassivet Hohe Tauern är alltid i sikte. På Gasteiner Höhenweg korsar du djupa klyftor och når de termiska källor i den historiska kurorten Bad Gastein.

DAG 5: Bad Gastein – Mallnitz

6 timmars vandring, ca 17 km

Idag går du en av turens höjdpunkter på din väg tvärs över alperna som får varje vandrares hjärta att slå snabbare: på ett gammalt mulspår som sedan århundraden kopplat samman det rika Salzburg med soliga Kärnten vandrar du genom Hohe Tauern nationalpark. Genom ett unikt bergslandskap kommer du högre och högre upp till den 2.450 m höga passet "Mallnitzer Tauern". Unna dig en vila i den rustika Hagener Hütte innan du börjar nedstigningen till Mallnitz.


DAG 6: Mallnitz – Obervellach

4,5 timmars vandring, ca 18 km

Genom ett drömliknande landskap går turen idag genom Seebachtal runt Stappitzer See, ovanför dig reser sig den glittrande Ankogel glaciären. Idag passera du flera raviner, bestiger spektakulära höjder och passerar över brusande vattenfall. Du följer vattenmassornas vidare till det pittoreska Mölltal, där den lilla nationalparken och kurorten Obervellach erbjuder den bästa avkopplingen efter en dag i bergen.


DAG 7: Obervellach – Döbriach am Millstätter See

5,5 timmars vandring, ca 19 km

Börja dagen med en kort bussresa söderut genom det lugna Mölltal till Spittal an der Drau. Längs vandringsleden Jakobsweg tar du dig uppför Wolfsberg, över Millstätterkammen och förbi naturreservatet Egelsee till den djupblåa Millstätter See. Vidare längs stranden till dagens mål, semester- och badorten Döbriach.


DAG 8: Döbriach am Millstätter See

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR AT-9B

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-1A

bottom of page