google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-4: Steirisches Salzkammergut - 7 dgr/6 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Tekniskt enkel tur som på vissa sträckor kräver stegsäkerhet. Ni vandrar till största delen på välmarkerade alm- och vandringsleder. Ni bör ha god grundkondition för turer upp till 5 timmar. Den dagliga sträckan kan till viss del förkortas. En fantastisk vandringsvecka för er som älskar höghöjdsvandring med vyer på oräkneliga bergstoppar och glittrande bergssjöar.

Program

DAG 1: Bad Goisern 

Ankomst på egen hand till Bad Goisern.


DAG 2: Bad Goisern - Altaussee 

Ca 5 timmars vandring, 17 km, 500 m uppför, 760 m nedför. 

Turen startar med taxi till vandringsparadiset Predigstuhl (ingår). Därifrån vandring via hütter, almar och bergstoppar in i Ausseerland. Från Hütteneckalm har du en drömlik utsikt mot UNESCO's världsarv ”Hallstatt Dachstein”. På Blaa-almen kan ni njuta av lokala specialiteter. Till dagens övernattning vandrar du till den underbara och romantiska orten Altaussee. 


DAG 3: Altaussee - Gössl/Grundlsee 

Ca 5 timmars vandring, 14 km, 320 m uppför, 320 m nedför. 

Dagens etapp börjar med en vacker vandring längs sjön Altaussee. Här får ni en underbar vy det imponerande bergsmassivet Loser. Vidare över Tressensattel med vacker panoramavy över Ausseerland gå leden vidare till Gössl am Grundlsee. Ett måste är att besöka den mystiska Toplitzsee där det tros ligga en dold skatt. Ett annat alternativ är att ta en traditionell roddtur över sjön med en s.k. ”Traunerl” (träbåt). 


DAG 4: Gössl/Grundlsee - Tauplitzalm 

Ca 5 timmars vandring, 11 km, 990 m uppför, 150 m nedför 

Från Altausseer sjön vandrar ni upp genom de djupa gröna steiriska skogarna tills ni stöter på de första almlandskapen. Längs en forsande bäck går turen vidare in i den vida dalen av Bergauen ända till Ödenalm som enligt Heinrich Harrer (en österrikisk författare) är den vackraste platsen på jorden. Efter en sista vandring upp till passet kommer ni fram till den sagolika sjön och kort därefter Tauplitzalm som ligger vackert på en höjd.

DAG 5: Vandring runt Tauplitzalm 

Ca 2-4 timmars vandring 

Beroende på val av tur Tauplitzalm – en av Europas vackraste högplatåer erbjuder mängder av vandringsmöjligheter. Leden - ”6-sjöars vandring” för er längs leder med vackra vyer till idylliskt belägna bergssjöar. En speciell upplevelse är vandring upp på någon av den många toppar av bergsmassivet ”Totes Gebirge”. Detta område är känt för sin artrika flora och fauna som Vit Julros, Gentiana och blommande Alprosor. Kanske får ni syn på en ”Gams” som hoppar runt bland de branta klipporna. 


DAG 6: Taupitzalm - Bad Goisern 

Ca 3-5 timmars vandring, 12 km, 150 m uppför, 940 m nedför. 

Turens sista vandringsdag går över Hochalm via Steirersee till Schwarzensee som ligger ensamt och rogivande mellan de höga bergen. Vandringen fortsätter sedan nedåt genom skog och krokus blommande ängar till orten Tauplitz. Här tar ni tåget tillbaks till startorten Bad Goisern (ingår). 


DAG 7: Bad Goisern 

Avresedag

TUR AT-3

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-5

bottom of page