google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-5: Dachstein Höjdtur - 7 dgr/6 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Underbar höjdtur med utsikt över de österrikiska alperna i regionen Salzkammergut. En idealisk tur för vandrare med god fysisk, kondition och stegsäkerhet. Turen går mestadels på väl markerade stigar och har dagsetapper på upp till 7 timmar.

Program

DAG 1: Ramsau 

Ankomst på egen hand till Ramsau. 


DAG 2: Ramsau – Hofpürglhütte 

6 timmars vandring, ca 13 km, 800 m uppför, 660 m nedför. 

Kort bussresa och vandring till toppen Sulzenschneid. Leden går över Linzerweg genom betesmarkerna Rinderfeld med betande boskap. Under de mäktiga topparna, går turen vidare längs högt belägna vandringsleder i riktning mot det imponerande Bischofsmütze, ända fram till foten av de berömda topparna runt Hofpürglhütte, som bjuder in till en mysig ”Hütten-Abend” och god natts vila. 


DAG 3: Hofpürglhütte – Gosau 

Ca 5 timmars vandring, 11 km, 330 m uppför, 540 m nedför. 

Efter ett fridfullt uppvaknande på berget väntar dig en höjdvandring med underbar vy bland de klippiga topparna i Gosaukamm. Över ängar med betesdjur går du vidare till Stuhlalm som lockar dig att smaka på närproducerade produkter. Nedanför Donnerkogel (toppbestigning möjlig) går turen vidare till Gablonzerhütte med hisnande vyer och utsikt mot Dachstein glaciären och utsikt mot dalen Gosau och Gosausee. Nedfärd med linbana till Gosausee och inkvartering. 


DAG 4: Gosau – Bad Goisern 

Ca 6 timmars vandring, 15 km, 860 m uppför, 1060 m nedför.

Från Gosau går turen vidare längs skogsstigar över Iglmoosalm till Goiserer Alpenvereins stuga, som ligger på en bergskam och erbjuder fantastisk utsikt över Goisern dalen och sjön Hallstatt. En bestigning av Hochkalmberg med klippformationer "Steinerner indianer" är här också möjlig. Nedstigning via skogsvägen och rodelbanan till Bad Goisern vid Hallstätter See.

DAG 5: Vandring runt Hallstatt 

Ca 5 timmars vandring, 13 km, 540 m uppför, 230 m nedför.

Från Bad Goisern går turen vidare via utsiktspaviljongen Giselawarte och genom ett härligt gammalt bondesamhälle till Soleweg som går längs den historiska salt-rörsledningen upp till Hallstatt saltgruva, som du definitivt bör besöka. På Rudolfsturm finns en stor utsiktsplattform mot Hallstatt och på Krippenstein berget. Nedfärd med linbana till Hallstatt - ort som finns med i UNESCO: s världsarvslista och världsberömd för sina attraktion och speciella skönhet. Tillbaka till Bad Goisern med fartyg och tåg. 


DAG 6: Bad Goisern – Stoderzinken 

Ca 7 timmars vandring, 19 km, 1300 m uppför, 370 m nedför. 

Efter en kort tågresa går vandringen vidare genom skog till toppen av Hochmühleck berget. Över toppen till Viehbergalm där gamla hütter bjuder in till vila. En bit ner mot dalen och återigen upp genom ensliga karst- och bergsområde upp till Brünnerhütte på berget Stoderzinken. Du tillbringar en god natts sömn i bergen strax under det steniga massivet av Stoderzinken. 


DAG 7: Stoderzinken- Ramsau 

Ca 6,5-7 timmars vandring, 19 km, 750 m uppför, 1380 m nedför.

Turen korsar Steiermark Dachsteins platåer. Vidare genom tall och lärkskogar, förbi små sjöar där ni vandrar över långa karst- och grusytor upp och ner mot det majestätiska Dachsteinsmassivet. Denna höghöjdsvandring genom orörd natur till Bergshütten Guttenberg Haus blir en perfekt avslutning på vandringsturen och din vecka runt Dachsteinmassivet. 


DAG 8: Ramsau 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR AT-4

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-6A

bottom of page