google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-7A: Världsarvsleden i Wachau - 8 dgr/7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Turen går främst på välskötta leder och delvist asfalterade vägar mellan vingårdarna. Beroende på rutten kan du göra etapperna enklare eller mer utmanande. Topparna i Wachau-regionen är inte höga, men kan vara branta. Det krävs därför på vissa ställen bra säkerhetsförekomst. Turen erbjuder en perfekt blandning av vacker natur, sevärdheter och kulinariska höjdpunkter. Det finns även som en förkortad 5 dagars tur mellan Krems-Spitz – Se Tur AT-7B.

Program

DAG 1: Krems 

Ankomst på egen hand till Krems. 


DAG 2: Krems – Dürnstein 

4,5 timmars vandring, ca 12 km 

Turen tar dig högt upp i vinbergen till utkikstornet men en bedårande vy över floden Donau, Staden Krems och det intrycksfulla klostret Göttweig. Du vandrar över en bergskedja till den gemytliga Fesslhütte och når därefter via en utsiktsrik led till ruinen av borgen Dürnstein. Vid flodens kant ligger dagens mål vinorten Dürnstein.


DAG 3: Dürnstein - Weißenkirchen

Ca 5 timmar vandring, 16 km 

Idag startar du turen med att ta färjan från Dürnstein över Donau till Rossatz. Väl framme vandrar du vidare genom ett av Österrikes största område med aprikosodlingar upp via gamla vägar till Seekopf där du kan njuta av en sagolik panoramavy med alperna i bakgrunden. Ett enklare alternativ är att vandra längs floden genom fruktträdgårdarna till Weissenkirchen.


DAG 4: Weißenkirchen - vilodag 

Ca 2 timmar vandring, 4 km 

Den mäktiga gotiska församlingskyrkan Weißenkirchen reser sig upp omgiven av vingårdar och gröna skogar. Med de vinodlande byarna Joching, Wösendorf och St. Michael utgör Weißenkirchen det största vinodlingssamhället i Wachau. Weißenkirchen erbjuder många möjligheter för din vilodag: museer, vackra vandringsleder eller en båttur på Donau. Ta dig tid att smaka på ett glas av de lokala vinerna i en av de lokala vinbarerna sk. Heurigen. Varför inte passa på att ta en kort vandring på Achleiten leden för att stanna vid vinodlarens plats!

DAG 5: Weissenkirchen - Spitz 

ca 4-5 timmars vandring, 12 km 

Weinweg leder dig ut ur Weißenkirchen, förbi små källare till stigningen upp till Seiber. I början går den brant genom skogen till Buschandlwand, där ett observationstorn garanterar ett storslaget panorama. Alternativt kan du vandra genom vingårdarna till den berömda vinbyn Spitz på Donau.


DAG 6: Spitz - Melk

ca 4,5-5,5 timmars vandring, ca 15 km

Du börjar dagen med att ta färjan över floden Donau till Maria Langegg, där vandringsleden Jakobsweg  tar dig direkt till ruinen Aggsbach. Du bör inte missa ett besök på slottet med dess underbara utskikstorn och förfriskningsstopp. Till Aggsbach går leden ner i dalen där du tar bussen till Melk.


DAG 7: Melk - Krems

I Melk bör du definitivt se det imponerande klostret med sina trädgårdar innan du kliver ombord på  Donau-färjan. På föärden till Krems ser du tillbaka över din vandringsvecka och höjdpunkterna i Spitz och Dürnstein och deras vingårdar som passerar förbi.


DAG 8: Krems

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR AT-6B

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-7B

bottom of page