google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

DE-4: Chimsee till Königssee - 8 dgr/7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

En mycket varierad vandringsvecka med turer längs de gamla saltlederna med vandringar på upp till maximalt 6 timmar pe dag. Vissa sträckor krävs stegsäkerhet och att du är svindelfri. Du vandrar genom ett vackert bergslandskap med utsikt över massiva bergstoppar, två underbara sjöar, rusande fjällbäckar och raviner.

Program

DAG 1: Chiemsee

Ankomst på egen hand till Chiemsee


DAG 2: Prien/Umgebung – Marquartstein

5-6 timmars vandring, ca 21 km.

Du börjar din vandringsvecka med en lugn tur längs den underbart vackra Chiemsee-stranden och vidare genom lugna naturreservat. Ett pittoreskt landskap med små skogsvägar och typiska bayerska gårdar öppnar upp sig på din väg till Marquartstein.


DAG 3: Marquartstein – Bergen

5-6 timmars vandring, ca 17 km

En idyllisk alpin tur står på programmet idag. Efter att du bestigit Schnappenkirchlein, där du får den bästa utsikten över Chiemsee, lockar  många alpina almer dig att stanna. Tillsammans med betande kor och utsikt över branta toppar går dagens led genom frodiga ängar och skuggiga skogar till den välkända semesterorten Bergen.


DAG 4: Bergen – Ruhpolding

4-5 timmars vandring, ca 14 km

Efter en hissnande färd med linbana upp till Hochfelln, bör du besöka bergskyrkan Taborkircherl och det imponerande toppkorset. Härifrån kan du njuta av en fantastisk utsikt över centralalperna. Du går ner genom den mystiska sagoskogen via almer och skogsvägar innan du kommer till Ruhpolding, den populära semesterorten mitt i Chiemgau-alperna.

DAG 5: Ruhpolding – Inzell

4-5,5 timmars vandring, ca 18 km

Dagens etapp går längs floden Ache till Taubensee och därifrån med linbana upp till Rauschberg, där du får en unik panoramvy. Ner tar du dig över almerna och längs höga klippväggar innan du på skog- och ängsstigar gåt vidare till den kurorten Inzell. Njut av den typiska bayerska stilen och utsikten över de omgivande topparna och varför inte passa på att avsluta turen med en sejdel lokalt öl.


DAG 6: Inzell – Bad Reichenhall

5-5,5 timmars vandring, ca 20 km

Idag går turen längs saltledningsvägen och över den idylliska Höllenbachalm, där du kan smaka färska mejeriprodukter från egna betande boskap, vidare via Salzweg ovanför Thumsee, en härlig liten bergssjö och på skogsvägar med vacker utsikt över Bad Reichenhall. Du passerar det gamla saltverket till den vackra kurorten, där Rupertus termalbad lockar till vila för själ och muskler.


DAG 7: Bad Reichenhall – Schönau/Königssee

5-6 timmars vandring, ca 17 km

Du startar dagen med en kort tågresa och därefter vandring upp till ett underbart skogsparti. Höghöjdsleder med många vackra panoramavyer leder dig längs berget där du får njuta av utsikten över till bergen Watzmann, Steinernes Meer och Hochkönig. Du fortsätter en kort sträcka på saltledningsvägen innan du genom skogen går upp till Grünstein. Långt nedanför lyser den gröna Königssee med båthus och båtar, det pittoreska målet för din vandringsvecka beläget mitt i Berchtesgaden nationalpark.


DAG 8: Schönau/Königssee

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR DE-3

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR DE-1

bottom of page