google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

DE-2B: Bayerns alper & sjöar – 4 dgr/3 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Denna gemytliga vandring sker på bra vandringsleder och skogsvägar med många fina vyer. Större höjdskillnader övervinns med liftar. För dagsturerna som är på 3-5 timmar krävs en god grundkondition. Så långt som möjligt finns det även att välja mer avancerade dagsetapper som leder ännu högre upp i bergen. Det finns även som en förlängd 8 dagars tur mellan Bad Töltz-Bayrischzell. Se Tur DE-2A.

Program

DAG 1: Bad Wiessee

Ankomst på egen hand till Bad Wiessee.


DAG 2: Bad Wiessee – Schliersee

Ca 4 – 4,5 timmars vandring, ca 12 km, 620 m uppför, 570 m nedför.

Från Tegernsee tar det inte lång tid innan ni via skogleden når de alpina ängarna runt den välkända Alpen-Biergarten Neureuth. Efter en paus med utsikt över sjön, vandrar ni lätt till Gindelalm och sedan längs stigar och skogsvägar ner till stranden av sjön Schliersee.


DAG 3: Schliersee – Bayrischzell

Ca 5 timmars vandring, ca 15 km, 180 m uppför, 990 m nedför.

En linbana tar dig upp på berget vid Taubenstein. På en vacker naturled fortsätter ni till Rotwandhaus, där du kan bestiga Rotwands topp. Fortsätt sedan vidare över den pittoreska Großtiefentaler Kessel till den idylliska Soinsee-sjön och vidare längs betesmarker och blommande ängar till Bayrischzell.

DAG 4: Rundtur upp till Wendelstein & avresa

Ca 4 – 5 timmars vandring, ca 5 km, 920 m uppför, 20 m nedför.

König-Maximilian leden för dig förbi ett vattenfall till Wendelstein almen. Vandra sedan upp till toppen med den imponerande väderstationen. Vägen ner till Wendelstein-grottan går på en vacker led med underbar vy. Det är möjligt att utforska en del av de underjordiska gångarna av grottan. Efter ett mellanmål i Biergarten med vacker utsikt åker ni sedan ner till dalen och vandrar lugnt tillbaka till Bayrischzell. Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR DE-2A

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR DE-3

bottom of page