google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

DE-3: Bayerns & Salzburgs alper - 8 dgr / 7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Vackra och bra vandringsleder, vissa delar med längre stigning kräver en god grundkondition och stegsäkerhet. Om du gillar almlandskap, vidsträckta vyer och lite höjd så kommer du att gilla denna tur. De vackra höghöjdsturena med utsikt över de fascinerande bergen och övernattningen vid foten av Hochkönig kommer att förtrolla dig!

Program

DAG 1: Schönau/Königssee 

Ankomst på egen hand till Schönau/Königssee.


DAG 2: Schönau/Königssee – Weißbach 

Ca 5.5 timmars vandring, ca 18 km, 500 m uppför, 500 m nedför. 

Leden börjar i trollskogen och leder dig till den romantiska Hintersee sjön. En gemytlig vandring in i nationalparken Berchtesgaden, där du omges till vänster och höger av branta klippor. Du passerar gränsen till Österrike och fortsätter in i Salzburger Land och vandrar längs det brusande vattenfallet av Seisenbergklamm tills du når din slutdestination Weissbach. 


DAG 3: Weißbach – Dienten am Hochkönig 

Ca 5 timmars vandring, ca 13 km, 800 m uppför, 750 m nedför. 

Kort transfer mot Maria Alm. Här startar du uppstigningen till Pinzgaus gräsklädda berg och vandrar på de fint och högt belägna vandringslederna. Topparna är omgivna av alpina betesmarker och utsikten på den närliggande Hohe Tauern är överväldigande. 


DAG 4: Dienten – Arthurhaus/Mühlbach 

Ca 5 timmars vandring, ca 15 km, 700 m uppför, 250 m nedför. 

Idag upplever du en av alpernas vackraste almvandringar. Du vandrar längs Hochkönig till det välkända berghotellet Arthurhaus. På vägen kan du se bergsgetter ”Gems”, betande kor och hästar. Du passera flertalet hütter med vacker utsikt och ett landskap som är romantiskt som i en sagovärld. Om möjlighet finns övernattar du i Arthurhaus direkt vid klipporna av Mandlberget.

DAG 5: Vilodag 

Idag kan du njuta av omgivningen med korta vandringar till de omgivande hütterna och almerna. Passa på att smaka den lokalt producerade alposten. Lyssna på koklockorna och titta efter Murmeldjuren och bergsgetterna ”Gems”, eller varför inte bestiga någon av de intilliggande topparna... Med vandringsbussen kan du åka ner i dalen till Mühlbach eller Bischofshofen. En dag för avkoppling. 


DAG 6: Arthurhaus/Mühlbach – Golling, „Salzachtal“ 

Ca 4 timmars vandring, ca 14 km, 50 m uppför, 990 m nedför.

På morgonen går vandringen genom Hochkönigs vackra landskap, där du kan ta en sista titt på de mäktiga bergsmassivet. Längs de gamla vägarna från gruvarbetarna går du ner till Salzachdalen och vidare till orten Werfen. Det är värt att besöka det mäktiga slottet Hohenwerfen. Härifrån tar ni tåget till Golling. 


DAG 7: Golling – Schönau/Königssee, „Torrener Joch & Jenner“ 

Ca 6 timmars vandring, ca 12 km, 1200 m uppför, 50 m nedför.

Som avslutning av vandringsveckan upplever du ytterligare en höjdpunkt. Efter en lång klättring uppåt till gränsövergången tillbaka till Tyskland vid Torrener Joch och vidare till toppen av Jenner. Härifrån transfer till den romantiska Bluntautal. Vid slutet av dalen möts du av en klippvägg. Bit för bit vandrar du upp genom skogen till ett unikt alplandskap med robusta bergformationer. Från toppen av Jenner kan du se de ut över hela vandringsveckan samt sjön Königssee. Ner till dalen tar du linbanan.


DAG 8: Schönau/Königssee 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR DE-2B

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR DE-4

bottom of page