google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

IT-2A: Sydtyrolens Vin- & Alpvägar - 7 dgr/6 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Ni går på bra vandringsvägar, längs sk. "Waalwege" - gamla bevattningsanläggningar och delvist på skogs- och asfalterade stigar. En ganska enkel vandring som kräver en god grundkondition för vandringar på på ca 4-5,5 timmar per dag.

Program

DAG 1: Merano 

Ankomst på egen hand till Merano. 


DAG 2: Merano - Nals 

Ca 5,5 timmars vandring, ca 19 km, 550 m uppför, 550m nedför.

Turen startar med vandring längs Marlinger Waals, den längsta vattningskanalen i Sydtyrol som byggdes för ca 250 år. Ni fortsätter sedan in till "Äppelmetropolen" Lana. På vägen får ni vackra vyer på Merano och Etschdalen ända till Bozen. Upp till Tisens som är känd för sina goda kastanjer vandrar ni genom vackra lövskogar. Den andra delen av dagens etapp går till Nals ett område med flera borgar som bl.a. Stachelburg, Schwanburg och Burg Payersberg. 


DAG 3: Nals - Bolzano 

Ca 4 timmars vandring, ca 11 km, 480 m uppför, 400 m nedför. 

En underbar vandring förbi borgar och slott längs höghöjdsled med fantastisk utsikt. En del av turen leder dig längs "3 slotts led" till den kända vinorten Eppan med sina omfattande vinodlingsområden och den karakteristiska stilen av den sydtyrolska vinruten.Efter en kort bussresa når ni provinshuvudstaden Bozen. Upplev den italienska flairen i staden och njut av en cappuccino på Waltherplatz. 


DAG 4: Bolzano - Mölten 

Ca 4,5 timmars vandring, ca 11 km, 480 m uppför, 420 m nedför.

På morgonen tar ni linbanan till Jenesien och upplever Sydtyrolens vackraste ädelstenar. Börja med en unik panoramavy från sjön Kalterer See över slote och borgar längs vinvägen till de klippiga bergen av Dolomiterna. Promenera över stora ängar fyllda med hästar och kor, genom vackra skogar med gamla lärkträd tills du når Mölten på högplatån på Tschöggelbergsberget.

DAG 5: Mölten 

Ca 4 timmars vandring, ca 14 km, 610 m uppför, 910 m nedför.

 Den pittoreska byn Mölten, belägen över 1100 m.ö.h, är omgiven av bedårande vackert landskap. Ängar täckta av blommor, väldoftande lärkskogar och alpina betesmarker upp till Steinerne Mandln bjuder in till en avkopplande promenad. Här är naturen när den är som finast och ändlösa vyer över Etsch-dalen precis vid dina fötter samt många imponerande bergstoppar är ständig följeslagare på denna rundvandring. 


DAG 6: Mölten - Merano 

Ca 5 timmars vandring, ca 13 km, 580 m uppför, 440 m nedför.

Den sista delen av turen tar dig tvärs över underbar landskap med gröna ängar och betesmarker till Leadner Alp, där du helt enkelt måste smaka på de hemgjorda Knödelspecialiteter. Väl stärkta fortsätter turen längs den panoramiska höghöjdsbanan till Trauttmannsdorff-palatset. Besök de magnifika parkerna och de anlagda trädgårdarna innan du går ner till centrum av Merano. 


DAG 7: Merano 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR IT-1

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR IT-2B

bottom of page