google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

IT-2B: Sydtyrolens Vin- & Alpvägar - 4 dgr/3 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Ni går på bra vandringsvägar, längs sk. "Waalwege" - gamla bevattningsanläggningar och delvist på skogs- och asfalterade stigar. En ganska enkel vandring som kräver en god grundkondition för vandringar på på ca 4-5,5 timmar per dag.

Program

DAG 1: Merano

Ankomst på egen hand till Merano.


DAG 2: Merano - Nals

Ca 5,5 timmars vandring, ca 19 km, 550 m uppför, 550m nedför.

Turen startar med vandring längs Marlinger Waals, den längsta vattningskanalen i Sydtyrol som byggdes för ca 250 år. Ni fortsätter sedan in till "Äppelmetropolen" Lana. På vägen får ni vackra vyer på Merano och Etschdalen ända till Bozen. Upp till Tisens som är känd för sina goda kastanjer vandrar ni genom vackra lövskogar. Den andra delen av dagens etapp går till Nals ett område med flera borgar som bl.a. Stachelburg, Schwanburg och Burg Payersberg.

DAG 3: Nals - Bolzano

Ca 4 timmars vandring, ca 11 km, 480 m uppför, 400 m nedför.

En underbar vandring förbi borgar och slott längs höghöjdsled med fantastisk utsikt. En del av turen leder dig längs "3 slotts led" till den kända vinorten Eppan med sina omfattande vinodlingsområden och den karakteristiska stilen av den sydtyrolska vinruten.Efter en kort bussresa når ni provinshuvudstaden Bozen. Upplev den italienska flairen i staden och njut av en cappuccino på Waltherplatz.


DAG 4: Bolzano

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR IT-2A

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR IT-3

bottom of page