google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

IT-3: Merano till Gardasjön - 8 dgr/7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Ni kommer huvudsakligen att gå på väl underhållna vandringsleder, ofta på "Waal" vägar längs de gamla bevattningssystemen. Vissa sträckor går du på skogssvägar och branta stigar. Vi rekommenderar en bra grundkondition för vandringar mellan 3 till 6 timmar samt för längre stigningar. Enklare alternativ till de dagliga avsnitten är möjliga med buss. En varierad vandring för dig som älskar vackra vyer.

Program

DAG 1: Merano

Ankomst på egen hand till Merano.


DAG 2: Merano - Nals

Ca 6 timmars vandring, ca 20 km, 560 m uppför, 550m nedför.

Längs "Waal"-vägarna vandrar du genom äppelplantagen innan du anländer till ett imponerande vattenfall. Din vandring leder dig genom kullarna av kastanjeorten Tisens och upp till den historiska lilla kyrkan St. Christoph. Efter att ha vandrat genom en vacker skog med fantastisk utsikt djupt in i Etsch-dalen når du Nals, en idyllisk liten by omgärdat av äppelodlingar och vingårdar.

DAG 3: Nals - Kaltern / Kalterer sjön

Ca 5 timmars vandring, ca 18 km, 710 m uppför, 600 m nedför.

I dag kan du se fram emot en fascinerande vandring längs borgarnas led. På intressanta och branta vägar går du från fästning till fästning där du kan beundra mångsidig historisk arkitektur. På eftermiddagen vandrar du genom regionen "Eislöchern" (ishålet), ett naturfenomen som ger dig chansen att upptäcka istappar mitt i sommaren. Förbi St. George-tornet och många fler vingårdar kommer du snart till sjön Kaltern.


DAG 4: Kaltern / Kalterer sjön - Coredo

Ca 5 timmars vandring, ca 17 km, 200 m uppför, 700 m nedför.

På morgonen reser du med tåget till Mendelpass (Mendels sadel). Njut av den fenomenala utsikten innan du fortsätter den lätta promenad över platån mot Nonstal, språk- och provinsgräns. I äventyrliga raviner och genom idylliska små byar går färden till klostret Saint Romedio. Efter att du passerar två små glittrande sjöar kommer du snart fram till Coredo. Här kan du njuta av den italienska komforten mitt i Trentino.

DAG 5: Coredo - Molveno 

Ca 5,5 timmars vandring, ca 15 km, 700 m uppför, 400 m nedför.

Efter en kort transport med buss finns möjlighet att beundra det imponerande landskapet i Nonstal Du börjar din promenad längs "Jakobsweg", upp till den Högt belgna slätten i Paganella. Stigen leder genom vida skogsområden upp till byn Cavedago med sin berömda trevälvda bro. Turen fortsätter över våtmarken av en karstsjö mot Andalo och sedan vidare till byn Molveno, beläget vid foten av Brenta-Dolomiterna och den turkosskimrande sjön. 


DAG 6: Molveno - Comano Terme 

Ca 5 timmars vandring, ca 15 km, 390 m uppför, 900 m nedför. 

Njut av den fascinerande alpina världen av Brenta-gruppens höga toppar! Med linbana åker du upp i bergsområdet Pradels för 0att uppleva en av dess vackraste vandringsleder. Stanna till vid en Rifugio (fjällstuga) och njut av ett typiskt italiensk mellanmål samt den imponerande utsikten över de omgivande bergstopparna, innan leden går ner till det kristallklara, gröna tjärnet Lago Nembia. Till dagens slutdestination Comano Terme tar du dig med buss som passerar skogar och kuperade områden, slingrande floder och många små landsbyar på vägen. 


DAG 7: Comano Terme - Riva del Garda 

Ca 4 timmars vandring, ca 10 km, 400 m uppför, 800 m nedför. 

I slutet av veckan går vandringen genom de orörda ängarna i Lomasons dalen och därefter upp till Rifugio Monte San Pietro, där du får en fantastisk utsikt över Gardasjön. Gå ner genom slingrande gator och valv, förbi stenmurar till slottet Tenno. De sista kilometerna av turen går du genom olivlundar och medelhavstypisk cypressvegetation tills du kommer fram till målet för vandringsveckan, stranden av Gardasjön. 


DAG 8: Riva del Garda 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR IT-2B

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR IT-1

bottom of page