google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-6A: Salzburgs & Kitzbühels Alper - 8 dgr/7 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Vackra högt belägna leder på välskötta stigar och skogsvägar. Turen kräver god grundkondition för vandringar upp till 6 timmar per dag samt stegsäkerhet på några avsnitt. I vissa fall finns möjlighet till bekväma alternativa. Vi föreslår denna tur till alla som gillar den öppna alpina landskap med alpängar och vackra vyer. Det finns även som en förkortad 5 dagars tur mellan Maishofen-Saalfelden. Se Tur AT-6B.

Program

DAG 1: Maishofen & omgivning 

Ankomst på egen hand till Maishofen och dess omgivning. 


DAG 2: Maishofen & omgivning - Maria Alm 

Ca 3-6 timmars vandring, ca 15 km, 1200 m uppför, 1100 m nedför. 

Turen startar med en fantastisk vandring över Kammereggalm till Schwalbenwand som är Pinzgaus välkända gräsklädda berg med 2 toppar. Upplev en vacker vandring med oförglömliga vyer ner i den vida dalen mot Zell am See och på flertalet vackra berg. Leden fortsätter genom skogen "Hofer Plattl" och vidare till Hinterreit med möjlighet till paus med tilltugg. Fortsätt förbi fredskapellet till den charmiga byn Maria Alm, en idyllisk pilgrims destination vid foten av sten massivet Steinernen Meer. 


DAG 3: Maria Alm - Saalfelden/Weissbach 

Ca 4-5 timmars vandring, ca 13 km, 720 m uppför, 780 m nedför. 

Dagens vandring följer i spåren av pilgrimernas vandringsleder som för dig över ängar, genom vackra hedar på vägen upp till de karga kalkstensbergen av Steinernen Meer (Förstenade havet). På högt belägna leder har du en vacker utsikt upp till Steinalm, en solig platå med en ”Hütte” som bjuder in till en kort rast. Nedstigningen går på en brant stig som leder dig till en eremitboning. Via riddarborgen Lichtenberg kommer du till den historiska staden Saalfelden. 


DAG 4: Saalfelden/Weissbach – Fieberbrunn 

Ca 5,5-6 timmars vandring, ca 18 km, 830 m uppför, 720 m nedför. 

Från ravinen "Vorderkaser" i Weißbach, följer du den forsande floden längs en variationsrik led till den himmelskt belägna almen Hochkaser. Härifrån går leden från de branta topparna av Leogang och Lofer bergen till Tyrolen. Via Niederkaseralm och genom dalen Griesel, går stigen längs en vild och romantisk flodbädd till den underbara dalen vid Pillersee vid foten av Lofer bergen.

DAG 5: Fieberbrunn - Saalbach/Hinterglemm 

Ca 4,5-5,5 timmars vandring, ca 16 km, 990 m uppför, 920 m nedför. 

Via blommande ängar och med utsikt över Kitzbühel Alperna, går vandringen genom en djup dal där en bekväm väg, som går under Magnesiten bergverkets dinglande linbanor, leder dig upp till Bürgeralm. Efter ett stopp i detta genuina hus och efter att ha blivit väl stärkta av den lokala dessert som kallas "Buchteln”, går turen neråt på en härlig skogsstig och på en hög-höjds led till den berömda semesterorten Saalbach-Hinterglemm. 


DAG 6: Saalbach/Hinterglemm – rundvandring 

Ca 3,5 timmars vandring, ca 10 km, 500 m uppför, 500 m nedför. 

Njut av en ledig dag i sportregionen. Nyttja de många fördelar och rabatter som det i turen inkluderade Joker-Card erbjuder eller ta en bekväm promenad till Lindlingalm. Här du kan besöka skogsparken med sin unika trädtopps promenad och uppleva speciella aktiviteter som alla involverar trä. Kanske göra en rundtur förbi Saalalm till slutet av dalen och därifrån vidare uppåt i riktning mot Forsthofalm? Där bör du ta ett glas hemgjord kärnmjölk och njuta av utsikten över dalen och Saalach floden. 


DAG 7: Saalbach/Hinterglemm – Maishofen & omgivning 

Ca 6 timmars vandring, ca 17 km, 440 m uppför, 480 m nedför. På sista vandringsdagen går turen på en av alpernas vackraste vandringsleder på hög höjd. Från Saalbach tar du linbanan till Schattenberg, där leden "Pinzgauer Spaziergang" startar. På 2000 meters höjd och med en fantastisk utsikt över de omgivande bergstopparna, fortsätter du din väg mot Schmittenhöhe. Här kan du återigen njuta av de fascinerande panorama vyn på mer än 30 berg med toppar på mer än 3000 meter. Ta linbanan ner till Zell am See och sedan bussen tillbaka till Maishofen. 


DAG 8: Maishofen & omgivning 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR AT-5

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-6B

bottom of page