google-site-verification: googleeda0425c6f48313c.html google-site-verification=uMkKdRZWtxSqBm4WmOms8mmmwnaBnnKENAWSdsfo6eQ
top of page
0036-1920x760.jpg
Vandra i Österrike

VANDRA UTAN PACKNING

TURBESKRIVNING

Turbeskrivning
AT-01A-SIGN-SQ.png

AT-6B: Salzburgs & Kitzbühels Alper - 5 dgr/4 nt

Turbeskrivning - Vandra utan packning

Vackra högt belägna leder på välskötta stigar och skogsvägar. Turen kräver god grundkondition för vandringar upp till 6 timmar per dag samt stegsäkerhet på några avsnitt. I vissa fall finns möjlighet till bekväma alternativa. Vi föreslår denna tur till alla som gillar den öppna alpina landskap med alpängar och vackra vyer. Det finns även som en förlängd 7 dagars tur mellan Maishofen-Saalfelden. Se Tur AT-6A.

Program

DAG 1: Maishofen & omgivning 

Ankomst på egen hand till Maishofen och dess omgivning. 


DAG 2: Maishofen - Saalbach/Hinterglemm – Maishofen & omgivning 

Ca 6 timmars vandring, ca 17 km, 440 m uppför, 480 m nedför. 

Idag tar ni lokalbussen till Saalfelden/Hinterglemm för att njuta av alpernas kanske vackraste vandringsled. Från Saalbach tar du linbanan till Schattenberg, där leden "Pinzgauer Spaziergang" startar. På 2000 meters höjd och med en fantastisk utsikt över de omgivande bergstopparna, fortsätter du din väg mot Schmittenhöhe. Här kan du återigen njuta av de fascinerande panorama vyn på mer än 30 berg med toppar på mer än 3000 meter. Ta linbanan ner till Zell am See och sedan bussen tillbaka till Maishofen. 


DAG 3: Maishofen & omgivning - Maria Alm 

Ca 3-6 timmars vandring, ca 15 km, 1200 m uppför, 1100 m nedför. 

Turen startar med en fantastisk vandring över Kammereggalm till Schwalbenwand som är Pinzgaus välkända gräsklädda berg med 2 toppar. Upplev en vacker vandring med oförglömliga vyer ner i den vida dalen mot Zell am See och på flertalet vackra berg. Leden fortsätter genom skogen "Hofer Plattl" och vidare till Hinterreit med möjlighet till paus med tilltugg. Fortsätt förbi fredskapellet till den charmiga byn Maria Alm, en idyllisk pilgrims destination vid foten av sten massivet Steinernen Meer. 


DAG 4: Maria Alm - Saalfelden - Maishofen

Ca 4-5 timmars vandring, ca 13 km, 720 m uppför, 780 m nedför. 

Dagens vandring följer i spåren av pilgrimernas vandringsleder som för dig över ängar, genom vackra hedar på vägen upp till de karga kalkstensbergen av Steinernen Meer (Förstenade havet). På högt belägna leder har du en vacker utsikt upp till Steinalm, en solig platå med en ”Hütte” som bjuder in till en kort rast. Nedstigningen går på en brant stig som leder dig till en eremitboning. Via riddarborgen Lichtenberg kommer du till den historiska staden Saalfelden. Härifrån tar ni sedan lokalbussen tillbaka till Maishofen.


DAG 5: Maishofen & omgivning 

Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.

TUR AT-6A

Tillbaka

Karta

Bilder

Villkor

TUR AT-7A

bottom of page